Gala van een Krachtig Klimaat

Datum
Plaats in agenda
Tijd
19.30 tot uur
Locatie
Grote Zaal, Tivoli Vredenburg in Utrecht
Omschrijving

Dinsdag 14 maart 2023 is een speciale dag voor de wetenschap. Het is de geboortedag van Albert Einstein, de sterfdag van Stephen Hawking én het is π-dag. Om deze dag nog mooier te maken, vindt voor het eerst het Gala van een Krachtig Klimaat plaats. Iedereen weet inmiddels dat er iets moet gebeuren om een toekomstige klimaatramp af te wenden. De grote vraag is: hoe gaan we dat doen? In één avond krijg je te zien welke invloed de Nederlandse wetenschap heeft op dit meer dan actuele thema.

Tijdens deze avond word je bijgepraat door de allerbeste wetenschappers in het veld. Zo geven onder andere gedragswetenschapper Reint Jan Renes en klimaatpsycholoog Loes Kreemers een inkijkje in de psyche achter klimaatkeuzes en duurzaam gedrag, vertelt klimaatactivist Aniek Moonen over haar impactvolle werk bij de Jonge Klimaatbeweging en geeft schrijver en oud-politicus Jan Terlouw een uniek inkijkje in zijn leven. De presentatie is in handen van meteoroloog Helga van Leur en New Scientist-hoofdredacteur Jim Jansen.

Een inspirerende avond voor iedereen die geïnteresseerd is in het milieu, de klimaatcrisis en een duurzame toekomst.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van Gala van een Krachtig Klimaat. Via de website kun je ook tickets kopen voor deze avond. Een ticket kost € 12,50. Met een CJP-pas betaal je € 10,00. Studenten betalen € 7,50.