GBC Symposium Klimaatadaptatie: van Ambitie tot Aanpak

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.30 tot uur
Locatie
CIRCL Amsterdam (op loopafstand van station Amsterdam Zuid)
Omschrijving

Met grillige piekbuien, droogte en hittestress zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder. Lokale Green Business Clubs (GBC’s) zijn bezig met projecten die klimaatverandering moeten tegengaan, zoals het verminderen van CO₂-uitstoot. Maar ook klimaatadaptatie staat bij veel lokale GBC’s en vergelijkbare samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij is: welke maatregelen kun je nemen en wie pakt welke verantwoordelijkheid hierin?

Op donderdag 16 februari organiseert GBC een symposium over klimaatadaptatie: van Ambitie tot Aanpak. Welke voorbeelden zijn er van maatregelen in de buitenruimte en welke rol kunnen GBC-deelnemers hierin spelen? Bij gebouwen komt het probleem van de ‘split incentive’ om de hoek kijken: wie investeert in projecten en wie profiteert? Zijn dat de huurders, de beheerder of de eigenaar? De verschillende doelgroepen komen tijdens het plenaire deel en de break-outsessies aan het woord. Bezoekers van het symposium zijn zich aan het eind van de dag bewust van hun mogelijke rol in dit vraagstuk en hoe ze deze rol in de praktijk kunnen brengen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het symposium? Ga naar de website van GBC. Wil je deelnemen? Vul dan het aanmeldformulier in.