Nationaal Congres Klimaatadaptatie

Datum
Plaats in agenda
Locatie
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Doelgroep

Iedereen die zich professioneel bezighoudt met klimaatadaptatie

Omschrijving

De provincie Utrecht en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren op 17 juni 2024 in Nieuwegein het Nationaal congres klimaatadaptatie. De centrale vraag op deze dag is: aanpassen aan het veranderende klimaat, hoe doe je dat?

Dát we ons moeten aanpassen, is de afgelopen jaren overduidelijk geworden. Hitte, droogte, zware stormen, overstromingen door hevige regenval: de nieuwsberichten buitelen over elkaar heen. We moeten er sámen de schouders onder zetten om schade te voorkomen. Gelukkig gebeurt er al veel. Tijdens het congres kun je een aantal voorbeelden hiervan zien.

Tijdens het plenaire programma komen er prominente en inspirerende sprekers op het podium: minister Mark Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gedeputeerde Has Bakker van de provincie Utrecht, schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra, Jan Willem Erisman (voorzitter van de Wetenschappelijke Klimaatraad) en Marko Hekkert (directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving). Het plenair programma eindigt met een liveshow van satirisch nieuwsmedium De Speld. Na de lunch kun je deelnemen aan twee rondes met sessies, workshops en excursies, over klimaatrechtvaardigheid, gezondheid, Caribisch Nederland, cultureel erfgoed, veiligheid, woningbouw, en nog veel meer.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van het Nationaal Congres Klimaatadaptatie.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Ga dan ook naar de website van het congres. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met woensdag 5 juni of als het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Je kunt alleen naar het congres als je je hebt aangemeld!