Nationale Klimaatexpo 2023

Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot 16.00 uur
Locatie
Expo Houten
Doelgroep

Beleidsmakers van gemeenten, provincies, waterschappen en de rijksoverheid, projectontwikkelaars, professionals van adviesbureaus of kennistellingen.

Omschrijving

Klimaatverandering heeft grote gevolgen en zorgt niet alleen voor steeds heftigere regenbuien, maar ook voor hittestress en droogte. Vooral in stedelijke gebieden zal de openbare ruimte klimaatbestendig moeten worden ingericht. Daarnaast is er de uitdaging voor een duurzame, biodiverse, toekomstgerichte leefomgeving.

Tijdens de Nationale Klimaatexpo op 19 en 20 april in de Expo Houten komen honderden professionals samen om kennis te delen, inspiratie op te doen en zich te laten informeren over de nieuwste trends en laatste ontwikkelingen op het gebied van een klimaatadaptieve, biodiverse stad en leefomgeving. Alle mogelijkheden, problemen en oplossingen rondom een klimaatbestendige en biodiverse openbare ruimte komen aan bod. Zo zul je onder meer innovatieve producten vinden voor bestrating, platte daken, groenvoorzieningen, pleinen en regenwaterafvoer en -opvang.

Tijdens een actueel lezingenprogramma kun je luisteren naar deskundigen zoals Margareth Hop, Lodewijk Hoekstra, Reinier van den Berg en Peter Bulsing.

Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Ga dan naar de website van de Nationale Klimaatexpo. Daar vind je ook meer informatie over de tarieven voor standhouders. Voor bezoekers is de klimaatexpo gratis, maar je moet je wel registeren. Dat kan ook via de website.