Symposium: Regenwater – Geen druppel de straat uit!

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
Elicium, RAI Amsterdam (ingang D)
Doelgroep

Medewerkers van gemeenten, waterschappen, provincies en drinkwaterbedrijven.

Omschrijving

De scenario’s van klimaatverandering voorspellen meer extreme neerslag, wat vooral in stedelijke gebieden tot meer wateroverlast zal leiden, omdat de grote hoeveelheden regenwater hier niet snel kunnen worden afgevoerd. De afgelopen jaren is in stedelijk gebied veel gedaan om de overlast door hevige buien te verminderen. Er zijn diverse oplossingen op de markt gekomen, meestal gebaseerd op plaatselijke infiltratie of afvoeren naar open water. Elke oplossing heeft andere voor- en nadelen. De lokale omstandigheden bepalen welke technologie het beste kan worden gebruikt.

Op 7 november vindt hierover in de Amsterdamse RAI het symposium ‘Regenwater – Geen druppel de straat uit!’ plaats. Tijdens dit symposium worden de langjarige operationele ervaringen van wadi’s, ondiepe en diepe infiltratie met elkaar vergeleken. Gespreksonderwerpen zijn onder andere randverschijnselen zoals vervuiling en beheer. Ook de technisch en juridische situatie in België en Duitsland komt aan de orde. Veder deelt het symposium deelt ervaringen uit het Europese Life-project Aerfit – Adaptation to Extreme Rainfall. Na afloop is er een borrel om met elkaar van gedachten te wisselen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het symposium? Ga dan naar de website van KNW.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan direct via het registratieformulier. Voor leden van KNW, Netwerk Kans en RIONED is het symposium gratis. Ook contribuanten van de STOWA kunnen het symposium gratis bijwonen. Voor andere deelnemers kost het symposium 195 euro (ex BTW). Alle deelnemers kunnen ook gratis de Aquatech-beurs in de RAI bezoeken. Hiervoor moet je je wel apart registreren bij Aquatech via hun registratieformulier.