KAN themagroep: Collectieve Binnentuinen

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.00 tot uur
Locatie
Voorburg
Doelgroep

Deze KAN themagroep staat open voor ervaringsdeskundigen die hebben meegewerkt aan projecten rondom groene collectieve binnentuinen: landschapsarchitecten, ontwikkelaars, hoveniers, architecten en medewerkers van gemeenten.

Omschrijving

Op vrijdagmiddag 12 mei vindt van 12:00 tot 14:00 uur de eerste bijeenkomst van de nieuwe themagroep Collectieve Binnentuinen plaats. Centraal binnen deze themagroep staan de volgende vragen: hoe realiseer je collectieve binnentuinen in bouwblokken? Wat zijn de stedenbouwkundige, architectonische, technische en juridische aspecten? Waar moet je aan denken als het gaat om ecologie, de wateropgave en het beheer? En hoe voorkom je overlast zonder dat een woonblok een ‘gated community’ wordt?

Een tekstschrijver maakt van de geleerde lessen een factsheet met do’s en don’ts voor woningprojecten of woonblokken met collectieve tuinen. In deze factsheet zullen tips, ervaringen, leerpunten en voorbeelden komen te staan. De komende maanden verzamelt KAN tips over interessante projecten en relevante informatie, zoals bijvoorbeeld bestaande handige afspraken in huishoudelijke reglementen. Heb jij een tip voor de themagroep? Dan kun je deze mailen naar info@kanbouwen.nl, onder vermelding van ’Tip collectieve tuinen’.

Meer informatie

Deze themagroep komt dit jaar waarschijnlijk zo’n drie of vier keer bij elkaar met maximaal zo’n tien tot twaalf deelnemers. Na de eerste bijeenkomst kun je meedoen aan de KAN-excursie naar Binck Eiland (met collectieve tuin) in Den Haag. Je moet je hier via een apart formulier voor aanmelden. Meer informatie over de nieuwe themagroep vind je op de website van KAN.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de themagroep Collectieve Binnentuinen via het aanmeldformulier.