Expertconsultatie Climate change and Cities

Datum
Plaats in agenda
Locatie
Trippenhuis, Kloveriersburgwal 29 in Amsterdam
Omschrijving

Op 6 maart organiseert het Klimaatonderzoek Initiatief Nederland (KIN) een expertconsultatie over steden en klimaatverandering. In april vindt namelijk de eerste IPCC-scopingbijeenkomst plaats voor een rapport over dit thema. De KIN-expertconsultatie wordt georganiseerd om de deelnemers van deze scopingbijeenkomst input te geven.

Als deelnemer aan de KIN-expertconsultatie kom je in contact met een grote groep experts die elk hun eigen expertise meebrengen. Ook krijg je een breder beeld van de werking van het IPCC en krijg je uitgebreid de gelegenheid jouw input mee te geven voor de scopingmissie.

Het doel van de expertconsultatie is om (stedelijke) beleidsmakers, maatschappelijke organisaties, onderzoekers en andere stakeholders de gelegenheid te bieden om aan te geven welke thema’s en vraagstukken zij graag in het rapport opgenomen zien, tegen welke dilemma’s zij aanlopen en aan welke kennis zij behoefte hebben om effectief klimaatbeleid te realiseren. Bij de expertconsultatie zijn de Nederlandse afgevaardigden voor de IPCC-scopingbijeenkomst aanwezig, zodat zij deze inbreng mee kunnen nemen.

Ben of ken je een (praktijk)expert die wil meedoen aan deze expertconsultatie? Meld je dan aan of deel dit bericht.

Meer informatie

Meer over deze scopingbijeenkomst kun je lezen op de website van het KIN.

Aanmelden

Let op! Je kunt je aanmelden tot en met maandag 19 februari 2024. Dat kan via het aanmeldformulier op de website van het KIN.

Bijzonderheden

Om zo goed en compleet mogelijke input mee te geven richting de IPCC-scopingbijeenkomst heeft de expertconsultatie een zo breed mogelijk deelnemersveld met input uit verschillende richtingen. Het KIN houdt hier actief rekening mee bij het evalueren van de aanmeldingen. Daarom krijg je uiterlijk 24 februari een definitieve bevestiging van je aanmelding.