Future Green City World Congress

Datum
t/m Plaats in agenda
Locatie
Beatrix Theater in Utrecht
Omschrijving

Tijdens het Future Green City World Congress delen meer dan drieduizend experts uit de hele wereld vier dagen lang hun passie, kennis en expertise over de groene, leefbare stad van de toekomst. Stedelijke regio’s staan wereldwijd voor grote uitdagingen. Steeds meer mensen komen naar de stad om te wonen en te werken. Dit legt een toenemende druk op de stedelijke infrastructuur. Over de hele wereld wordt gezocht naar een nieuwe balans tussen duurzaamheid, natuur en leefbaarheid in stedelijke gebieden: de Future Green City.

Dit congres verbindt de werelden van bouw, groen, infrastructuur en water met elkaar. Hoe kunnen steden meer circulair en klimaatneutraal worden? Welke civieltechnische oplossingen zijn nodig om een versteende omgeving groener te maken? En hoe blijven steden bereikbaar?

Er zijn ruim 170 sessies geselecteerd uit meer dan 250 ingediende voorstellen, waaronder: lezingen, masterclasses, serious games, debatten en science labs. Hiermee is een programma samengesteld van vertegenwoordigers uit 32 verschillende landen van over de hele wereld. Van Argentinië tot Canada en van Kameroen tot Taiwan.

Voor de deelnemers wordt het een verfrissende congreservaring. Niet alleen maar zitten en luisteren, want door het levendige en diverse programma heeft het congres veel weg van een festival. Dankzij de vele verschillende werkvormen zoals games, theater, cinema en debat, maar ook door de randprogrammering door de hele stad.

Meer informatie

Meer informatie, zoals het programma en de sprekers, vind je op de website van het Future Green City World Congress.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de Tickets-pagina van de website. Hier vind je ook informatie over de kosten.