Slotmanifestatie CityDeal Openbare Ruimte: Welkom in Integralië!

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
LIEF Amsterdam, Basisweg 63 in Amsterdam
Doelgroep

Professionals die werken aan de stedelijke openbare ruimte

Omschrijving

De komende jaren gaan de straten en pleinen in Nederlandse steden flink op de schop. Voor de energie-infrastructuur, meer ruimte voor water en groen, maar ook voor nieuwe vormen van mobiliteit. Het is een behoorlijke uitdaging dit integraal aan te pakken, want het is druk boven en onder de grond. Hoe zorg je ervoor dat deze complexe klussen zo efficiënt mogelijk worden ontworpen, uitgevoerd, beheerd én onderhouden? Twaalf vooruitstrevende gemeenten, vier departementen en kennisinstellingen gingen in 2021 samen als City Deal Openbare Ruimte met deze ingewikkelde vraag aan de slag. Ze wilden breken met oude gewoontes, sectorale budgetten, belemmerende wet- en regelgeving en het gevecht om de ruimte. Nu, drie jaar later, tonen zij wat er is bereikt onder het motto ‘Welkom in Integralië’.

Wil je ontdekken hoe klimaatadaptatie, de energietransitie, duurzame mobiliteit en een gezonde, groene stad samenkomen in de openbare ruimte? Bezoek deze dag in Integralië: een utopische plek voor ontwerpers, beleidmakers, beheerders en managers. Samen werken zij aan een integrale aanpak van de openbare ruimte van morgen. Deze dag biedt je inspiratie uit de praktijk, data en praktische instrumenten waarmee je straks zelf aan de slag kunt.

Kosten

Deelname is gratis, maar de plekken zijn beperkt.

Meer informatie

Het volledige programma en verdere informatie vind je op de website van City Deal Openbare Ruimte. Daar kun je je ook aanmelden.