Webinar Aanpak van Hitte

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Isolatie van woningen is hard nodig om huurders te helpen energie te besparen. Corporaties zetten zich in de isolatieopgave te versnellen. Wat is de impact van isolatie op het comfort in de binnenruimte? Vooral met steeds vaker voorkomende periodes van aanhoudende hitte lijkt oververhitting onvermijdelijk. Buitenzonwering is één van de belangrijkste maatregelen tegen hitte maar is nog zelden standaard onderdeel van een sociale huurwoning. Ook bij nieuwbouwwoningen ligt oververhitting op de loer. Hoe kunnen we hittestress voorkomen? Hierover gaat op 15 mei het webinar Aanpak van Hitte, georganiseerd door Samen Klimaatbestendig en woningcorporatie Groene Huisvesters.

Groene Huisvesters Hittegroep presenteert tijdens het webinar de Toolbox Hitte. Woningcorporaties Plavei en Volkshuisvesting nemen deel aan een pilot Hitte in huurwoningen van de provincie Gelderland en delen de ervaring die zij opdoen met maatregelen, zoals zonwering en ventilatie. Het Nederlands Klimaatverbond gaat in op de meest recente ontwikkelingen rondom hitte.

Aanmelden

Wil je meer informatie over het webinar? Ga naar de website van Aedes. Daar kun je je ook aanmelden. Deelnemen is gratis.