Week van de Groene Tuin

Datum
t/m Plaats in agenda
Omschrijving

Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Van 26 maart t/m 1 april 2024 is het de Week van de Groene Tuin. In deze week gaan in heel Nederland mensen samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en verduurzamen.  Ambassadeur Janouk Kelderman: “Door een groene tuin aan te leggen, draag je niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar maak je het ook voor jezelf veel leuker. Je zult genieten van al het moois dat groeit en bloeit, van het gekwetter van de vogels of van het rustgevende gezoem van hommels en bijen. Wellicht kun je zelfs snoepen uit eigen tuin! Daarnaast zorgt het voor een prettigere en koelere leefomgeving.”

Heb je behoefte aan communicatiemateriaal om met je actie aan te sluiten bij de campagne? Dan kun je gebruikmaken van de toolkit. Je vindt er foto’s, infographics, visuals voor social media en nog veel meer. Ga voor de toolkit naar de website van Week van de Groene Tuin.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Week van de Groene Tuin? Ga dan ook naar de website van Week van de Groenetuin.nl. Je vindt hier bijvoorbeeld tips over hoe je je je tuin vergroent en anderen stimuleert tot mooie voorbeelden van groene acties. Wil je bij een groene actie aanhaken als partner? Stuur dan een bericht naar groenetuin@milieucentraal.nl.