Week van Ons Water

Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

De Week van Ons Water komt er weer aan! De voorjaarseditie loopt dit jaar van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei. Tijdens de Week van Ons Water worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Doe jij ook mee?

Deze editie is er veel aandacht aan klimaatadaptatie en het vergroenen van tuinen. De Week van Ons Water valt zoals gewoonlijk samen met de het NK Tegelwippen, maar dit jaar ook met de Groene Klimaatpleinenactie. Op tien locaties verspreid door het hele land kunnen de leerlingen weer zelf aan de slag gaan in het water- en klimaatlab, waar ze verschillende proeven kunnen uitvoeren onder begeleiding van de leukste Wavemakers! Op YouTube kun je een video bekijken van de vorige editie.

Er kunnen allerlei verschillende activiteiten en evenementen worden aangemeld voor de Week van Ons Water. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding of open dag, een expositie of een leuke wandeling, boot- of fietstocht. De Week Van Ons Water is in dezelfde periode als de meivakantie én wordt direct gevolgd door de Geoweek, dus verwacht ook leerzame spel- of activiteitendagen speciaal voor kinderen! De kans is ook groot dat er bij het watermuseum bij jou in de buurt allerlei leuks te beleven is.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Week van Ons Water? Ga dan naar de website van Ons Water.