Themabijeenkomst Stresstests in Heinkenszand goed bezocht

Gepubliceerd 29 september 2015

Op 22 september organiseerde het Stimuleringsprogramma Ruimtelijke Adaptatie de eerste regionale bijeenkomst voor partijen die waren uitgeloot voor de pilot stresstest light. Ongeveer 40 medewerkers van gemeenten, waterschap, provincie, rijksoverheid en marktpartijen waren aanwezig.

Wethouder Schenk van de gemeente Borsele opende als gastheer de bijeenkomst. Na een introductie van Hasse Goosen (stichting CAS) over het kennisportaal ruimtelijke adaptatie, ging Marco Hoogvliet (Deltares) dieper in op de handreiking voor het doen van een stresstest. Deze handreiking is ook te vinden op het kennisportaal. Vervolgens presenteerden Tauw, Witteveen + Bos, Grontmij, Haskoning DHV, Org-ID, Alterra en het Klimaatverbond hun expertise op het gebied van stresstesten. Op de daaropvolgende kennismarkt gingen partijen verder met elkaar in gesprek. Vier gemeenten die waren uitgeloot voor de pilot stresstest light, kregen van CAS een boekwerk met de actuele kennis over de klimaateffecten in hun gemeenten. Hopelijk is het een eerste aanzet op weg naar een stresstest.

Later dit jaar organiseert het Stimuleringsprogramma nog een bijeenkomst over stresstesten. Houd hiervoor de website en de nieuwsbrief in de gaten.