Meld je aan voor de Netwerkdag Klimaatadaptatie & Omgevingsvisies

Gepubliceerd 6 november 2017

Check het nieuws en je ziet dat klimaatadaptatie ‘hot’ is. Maar hoe kunnen een integrale aanpak en het klimaatbestendig inrichten van Nederland elkaar nu versterken bij het opstellen van omgevingsvisies? Tijd om de handen ineen te slaan op de Netwerkdag “Klimaatadaptatie & Omgevingsvisies” op 18 januari 2018 in Almere!

Voor alleen klimaatadaptatie gaat de straat niet open. Klimaatadaptatie heeft alleen kans van slagen als het onderdeel uitmaakt van een integraal ruimtelijk beleid én de uitvoering ervan. Met omgevingsvisies kan dat. Daarom is het zo belangrijk om klimaatadaptatie er onderdeel van te maken. Wat het jou oplevert? Die cruciale opgave waar je al tijden aan werkt, wint direct aan urgentie wanneer je de ontwikkeling, het onderhoud en het beheer van de ruimte klimaatbestendig inricht.

Wil jij tijdens interactieve en inspirerende workshops naar huis met handvatten om klimaatadaptatie daadwerkelijk in de praktijk te brengen én sta je ervoor open om van elkaar te leren? Kom dan naar de Netwerkdag!

Programma

Deltaprogramma organiseert deze dag voor professionals (beginners en gevorderden) die werken aan Omgevingsvisies én professionals die werken aan klimaatadaptatie.  Een mooie gelegenheid om met elkaar in contact te komen dus. Tijdens de dag gaan we onder andere in op:

  • Hoe draagt klimaatadaptatie bij aan omgevingsvisies? Denk aan sense of urgency en financiering.
  • Wat kunnen we leren van elkaar en van andere sectoren?
  • Wat is nodig om maatregelen voor klimaatadaptatie in de omgevingsvisie te vertalen naar een omgevingsplan?

Aanmelden

Het programma vindt plaats tussen 11.00 uur en 16.30 uur in de Kunstlinie Almere Flevoland. Meld je aan voor de (gratis) Netwerkdag op 18 januari via deze pagina. Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst en vol = vol. Details over de exacte invulling van het programma volgen binnenkort.

Handige links

  • Meer informatie over Omgevingsvisies in het algemeen vind je op deze website.
  • Meer informatie over het Deltaprogramma vind je op deze website.
  • Meer informatie over het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie vind je op deze website.

Beeld tbv communicatie netwerkdag