Operatie Steenbreek ondertekent Manifest De Levende Tuin

Gepubliceerd 11 november 2017

Operatie Steenbreek heeft zich op woensdag 1 november aangesloten bij de beweging De Levende Tuin. Dat gebeurde met de ondertekening van het Manifest De Levende Tuin tijdens de kennis- en netwerkbijeenkomst van Operatie Steenbreek in Apeldoorn. De Levende Tuin is een initiatief van Branchevereniging VHG en NL Greenlabel. In 2014 sloten zij een manifest met de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu, Tuinbranche Nederland, Vereniging Stadswerk Nederland, Netwerk Groene Bureaus, de Vlinderstichting, de Vogelbescherming en de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten. Daarna hebben ook de Bomenstichting, Groei & Bloei en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging zich bij het Manifest aangesloten.

Met het ondertekenen van het Manifest De Levende Tuin onderstrepen de partners dat zij zich actief zullen inzetten om consumenten, bedrijven en overheden te overtuigen om duurzame keuzes te maken voor tuinen en andere buitenruimten. De inspanningen hebben al geleid tot vele producten en gebieden met een duurzaamheidsrapport en gerichte scholing van leerlingen en volwassen hoveniers. Naast de voorlichtingscampagne voor professionals is er ook een consumentencampagne met een eigen logo, film, website en Facebookpagina.

Operatie Steenbreek wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Dat doet zij samen met gemeenten, waterschappen en het bedrijfsleven. “We werken het liefst met zoveel mogelijk andere organisaties samen om onze actie te verbreden. Daarom roepen we de VHG-leden op om naar aanleiding van deze aansluiting actief te gaan ‘steenbreken’ om hiermee te werken aan de opgave van de klimaatadaptatie”, aldus voorzitter Wout Veldstra. “Samen kunnen we meerdere doelgroepen bereiken, want naast particulieren vormen bedrijven een belangrijke doelgroep. Graag maken we gebruik van de kennis en ervaring van de partners van De Levende Tuin.

Bron: Branchevereniging VHG


levende-tuin