Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap organiseert de Hoos & Hitte Contest

Gepubliceerd 26 juni 2017

Burgers, ondernemers, studenten en organisaties: iedereen uit de regio Hart van Brabant mocht tot en met 31 mei 2017 zijn plan insturen. Een plan om wateroverlast, hittestress of watertekort om te buigen tot een concrete kans voor de vrijetijdsector in de regio. Uit de inzendingen heeft de vakjury inmiddels vijf winnaars genomineerd die geld en steun krijgen om hun klimaatadaptatie idee uit te voeren.

Mensen willen best iets dóen tegen klimaatverandering, maar missen een moment of gelegenheid. Met de Hoos & Hitte Contest geven we die gelegenheid en helpen we mensen met het uitvoeren van hun plan,’ aldus Mario Jacobs, Tilburgse wethouder en voorzitter van Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap (VLL). Samen met de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel organiseert VLL  deze wedstrijd.

De vijf genomineerden pitchen hun plan op donderdagavond 6 juli aan de vakjury. Weervrouw Helga van leur presenteert de avond en maakt bekend wie de hoofdprijs van € 5.000,- wint. Het publiek kiest wie naar huis gaat met de publieksprijs van € 2500,-. De overige 3 genomineerden mogen rekenen op € 1000,- om hun plan in praktijk te brengen in de wereld van de leisure.

De prijsuitreiking wordt vindt plaats op donderdagavond 6 juli bij het Experience-Island ’t Blauwe Meer in Loon op Zand. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

De genomineerden van de Hoos & Hitte Contest:

Geofoxx Tilburg – ‘Beleef bloemrijk Loven’

Idee: Op bedrijventerrein Loven in Tilburg-Noord worden ‘saaie’ grasbermen één voor één omgezet naar bermen vol bloemen en planten. Als vervolg wil ingenieursbureau Geofoxx langs deze bermen een wandelroute realiseren, zodat buurtbewoners en werknemers van het bedrijventerrein hiervan kunnen genieten.

Green-Spots Overloon – ‘Water Experience Tour’

Idee: 5 plekken in de versteende buitenruimte omtoveren tot groene, duurzame Green-spots: ontmoetingsplaatsen voor omwonenden en recreanten op het gebied van klimaatadaptatie, natuur en educatie (incl. app met een Experience-tour langs de 5 Green-spots).

Groene Muze Tilburg – ‘Druppels & Korrels’

Idee: Hemelwater opvangen in nieuwe poel of vijver. ‘Restgrond’ gebruiken voor het maken van een gras openluchttheater met programmering op het gebied van natuur- en cultuurbeleving.

GuestHouseHotel Kaatsheuvel – ‘Ontwerp groene hoteldaktuin’

Idee: Aanleg van een groene hoteldaktuin (650 m2). Hier krijgen gasten en kinderen een groene beleving met educatieve speelelementen d.m.v. groen, groenten en kruiden. Het groene dak geeft verkoeling voor de supermarkt eronder.

Stichting op Groene Voet Tilburg – ‘Wonderlijke Watertuin’

Idee: Het inrichten van een openbare ‘water-wondertuin’ ter inspiratie en motivatie voor burgers om zelf hun tuin klimaatadaptief te maken.


hittehooscontest