Derde StraaDkrant verschenen: burgers betrekken bij klimaatadaptatie

Gepubliceerd 2 oktober 2018

In augustus verscheen de derde editie van de StraaDkrant. Deze krant, een initiatief van het samenwerkingsverband StraaD, geeft handvatten voor gerichte communicatie naar bewoners over het klimaatbestendig inrichten van de leefomgeving.

In het project StraaD werken overheid, bedrijfsleven en bewoners samen aan het transformeren van straten. StraaD is drie jaar geleden gestart door landschapsarchitectenbureau Bosch Slabbers. Dit bureau stelde zich als doel de ‘stenige straat’ in heel Nederland anders in te richten: slimmer, socialer en klimaatadaptiever.

Diverse partners sloten zich aan: Buro Bergh, de gemeenten Den Haag en Rotterdam, de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard, provincie Zuid-Holland, Deltares en Stichting Rondom GWW. Samen onderzoeken ze hoe onze straten er in de toekomst uit zouden kunnen zien. Die informatie brengen ze naar buiten in de vorm van (online) StraaDkranten.

Anderen enthousiasmeren

De eerste twee kranten stonden in het teken van ‘Slimme StraaDsystemen’ en ‘StraaDambities waarmaken’. De derde editie richt zich op het betrekken van buurtbewoners. Hoe verleiden we onszelf en anderen om mee te doen? Hoe kunnen we elkaar ertoe bewegen om maatregelen op eigen terrein te nemen? Hoe enthousiasmeren we anderen op een voor hen herkenbare manier, hoe spreken we anderen aan in hun taal?

Deze krant laat zien hoe bewoners beter te begrijpen en te bereiken zijn. De krant is er voor iedereen die manieren zoekt om bewoners te betrekken bij het proces van verbetering: van bestuurders tot beheerders, van communicatiemedewerkers tot adviseurs, van overheden tot eenmanszaken.

Meer informatie: