Tentoonstelling Klimaat in je straat

Gepubliceerd 23 maart 2018

Op zondag 11 maart werd de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’ feestelijk geopend in Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft. De tentoonstelling voor jong en oud is een project van De Papaver, Gemeente Delft en Hoogheemraadschap Delfland.

De tentoonstelling laat zien hoe je kunt inspelen op klimaatverandering, door je tuin, huis of straat anders in te richten. We krijgen immers vaker te maken met extreme regenbuien en hittegolven. Hoe houd je het dan koel in je huis en tuin? En hoe ga je wateroverlast tegen? De tentoonstelling geeft niet alleen allerlei tools en inspiratie voor hoe je je huis, tuin en straat kunt aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, het laat ook zien hoe de maatregelen je leefomgeving groener en mooier maken. De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat verschillende filmpjes, experimenten en doe-opdrachten.

Wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft (links) en Bestuurder Marcel Houtzager van het Hoogheemraadschap Delfland (rechts) openen de tentoonstelling

Afbeelding: Wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft (links) en Bestuurder Marcel Houtzager van het Hoogheemraadschap Delfland (rechts) openen de tentoonstelling.

Wethouder Stephan Brandligt (gemeente Delft) opende samen met bestuurder Marcel Houtzager (Hoogheemraadschap Delfland) de tentoonstelling. Op de foto hieronder is te zien hoe ze een experiment doen waarbij je water over een dak met dakpannen en over een dak met sedum beplanting laat lopen. Bij de dakpannen loopt het water er zo af, terwijl het sedumdak het water opneemt.

Tentoonstelling Klimaat in je straat afbeelding1

Afbeelding: Tentoonstelling Klimaat in je straat.

De tentoonstelling bestaat uit een klein pleintje en twee huisjes. In en rond de huisjes staan de maatregelen die je kunt nemen om je huis en tuin klimaatbestendig te maken. Langs de wanden geven panelen informatie over klimaatverandering, de gevolgen hiervan voor Nederland en wat de overheid eraan doet. Hiernaast is er in de huisjes een speciale kinderhoek ingericht. Op twee touchscreens kan je quizzen en matchspellen doen en filmpjes bekijken over gerelateerde onderwerpen.

Tentoonstelling Klimaat in je straat afbeelding

Afbeelding: Tentoonstelling Klimaat in je straat.

De tentoonstelling is tot en met 9 september 2018 gratis bezoeken.

Voor meer informatie over de tentoonstelling: www.papaverdelft.nl

Voor meer informatie over het aanbod voor scholen:  http://www.papaverdelft.nl/nmegids/?item=18107


Tentoonstelling Klimaat in je straat flyer