Zuid-Holland zoekt oplossingen om schade en overlast door klimaatverandering te voorkomen

Gepubliceerd 12 juli 2018

De provincie Zuid-Holland is samen met VPdelta op zoek naar slimme oplossingen om schade en overlast door weersextremen te voorkomen. Heb je een innovatieve oplossing voor de gevolgen van klimaatverandering? Dien het in en maak kans op maximaal 20.000 euro.

De provincie Zuid-Holland wil de meest toekomstbestendige provincie van Nederland worden. Als drukbevolkte en laaggelegen delta is Zuid-Holland extra kwetsbaar voor klimaatverandering. Daarom bereidt de provincie zich voor op weersextremen.

Oplossingen

Vragen waar oplossingen voor gezocht worden: Hoe houden we bijvoorbeeld de binnensteden en onze huizen leefbaar als het extreem heet wordt in de zomer? Hoe blijven onze wegen begaanbaar bij zware hoosbuien? Hoe zorgen we voor voldoende water bij droogte, of juist voor veiligheid bij overstromingsgevaar? De provincie Zuid-Holland is benieuwd naar slimme oplossingen, deze kunnen tot 13 augustus 2018 ingeleverd worden.

Startups/organisaties

Heeft jouw startup/scale-up of organisatie een innovatieve oplossing waardoor Zuid-Holland beter bestand is tegen gevolgen van klimaatverandering? Doe dan mee aan deze challenge. Drie inzenders krijgen de kans om hun oplossingen in Zuid-Holland verder te brengen tot een proof of concept, een prototype of een pilot. Per oplossing is een bedrag van minimaal 5.000 en maximaal 20.000 euro beschikbaar. Meer informatie is hier te vinden.

Studenten/young professionals

Naast de challenge voor startups en organisaties is er ook een challenge voor bijvoorbeeld studenten, young professionals, creatievelingen, et cetera. Innovators die vanuit een andere invalshoek of expertise naar de uitdagingen rondom weersextremen kunnen kijken en met echt vernieuwende, out-of-the-box oplossingen kunnen komen. Het prijzengeld is in totaal €7.500,- en wordt verdeeld onder 5 beste inzendingen. Meer informatie is hier te vinden.