Doe mee met de social-mediacampagne #AdaptOurWorld

Gepubliceerd 6 september 2019

De Global Commission on Adaptation (GCA) publiceert op dinsdag 10 september een Flagship Report. Hierin staat welke acties nodig zijn op het gebied van klimaatadaptatie, waarom die nodig zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de wereld veiliger en beter wordt. De publicatie gaat gepaard met een wereldwijde campagne op social media. Met #AdaptOurWorld wordt de aandacht gevestigd op het belang van klimaatadaptatie en de noodzaak voor actie.

Minister Cora van Nieuwenhuizen is een van de initiatiefnemers en lid van de GCA. Ban Ki-Moon, Bill Gates en Kristalina Georgieva (CEO World Bank) zijn de voorzitters van de commissie. Met de lancering van een social-mediacampagne wil de commissie wereldwijd een gesprek op gang brengen rond klimaatadaptatie. Wat vind jij belangrijk om te behouden? Wat mag van jou niet verdwijnen? De GCA roept op om antwoorden op deze vragen te delen via social media met #AdaptOurWorld.

Doe mee!

Iedereen kan meedoen met deze campagne. Schrijf een tastbaar en concreet bericht waaruit blijkt waarom klimaatadaptatie belangrijk is en nodig anderen uit om dat ook te doen. Je kunt ook een video of foto plaatsen van het belangrijkste in jouw leven of dat van je organisatie dat je wilt beschermen tegen klimaatinvloeden.

Wil je op de hoogte blijven van het FlagShip Report en de campagne op social media? Houd de website van de GCA in de gaten. Hier kun je je ook aanmelden voor updates over de wereldwijde campagne.