Win jij de Waterinnovatieprijs 2019?

Gepubliceerd 10 september 2019

Ben jij dé nieuwe oplossing aan het ontwikkelen voor het waterbeheer in Nederland? Maak dan kans op de Waterinnovatieprijs 2019!

Waterinnovatieprijs_2019

Waarom deze prijs?

In Nederland krijgen we steeds meer te maken met langdurige droogte, wateroverlast door hoosbuien en digitale transformaties. Dat zijn grote uitdagingen voor de waterschappen. Met deze prijs willen ze veel goede ideeën binnenkrijgen om het waterbeheer beter, goedkoper en duurzamer te maken.

Wie kan er meedoen?

Ben je een heel innovatief project aan het ontwikkelen of heb je net een innovatief project uitgevoerd? Dan kun je meedoen aan deze wedstrijd. Je kunt 1 of meerdere projecten inschrijven in de volgende categorieën:

  1. Waterveiligheid: dijken, waterkeringen, oplossingen voor hoogwater
  2. Schoon water: kwaliteit, afvalwaterzuivering
  3. Voldoende water: kwantiteit, peilbeheer
  4. Digitale transformatie: digitale manieren van werken die de waterschappen helpen om hun taken beter, goedkoper en duurzamer uit te voeren.

Heb je alleen een goed idee?

Heb je een fantastisch idee, maar is het nog niet uitgewerkt in een project? Stuur je idee ook dan op! Je maakt dan kans op de aanmoedigingsprijs ‘De Dromenvanger’.

Hoe doe je mee?

Wil je meedoen? Stuur je project of idee dan vóór 7 oktober in via waterinnovatieprijs.nl. De precieze criteria waar de jury naar kijkt, vind je ook op deze website.

Wanneer is de prijsuitreiking?

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Op 14 november maakt zij op het Deltacongres in Goes bekend wie de winnaars zijn. Op 21 december is de feestelijke prijsuitreiking in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Daar wordt ook bekendgemaakt wie de Publieksprijs gewonnen heeft.