Nieuwe editie van Het Waterschap gaat over watertekort

Gepubliceerd 6 maart 2020

Op 5 maart is er een nieuwe editie uitgekomen van het tijdschrift Het Waterschap. Het thema van deze editie is watertekort. Want dat is de nieuwe uitdaging in Nederland: hoe kunnen we water beter opslaan en verdelen voor droge periodes?

Wat lees je in deze editie?

Lees bijvoorbeeld hoe wateroverlast en droogte naast elkaar bestaan in dit kleine land met grote verschillen tussen hoog en laag Nederland. En misschien ben je benieuwd hoe we volgens minister Cora van Nieuwenhuizen en Unievoorzitter Rogier van der Sande met droogte moeten omgaan? In de infographic kom je erachter wat verzilting is en wat Nederland ertegen doet. Daarnaast vind je nog veel andere nieuwsberichten, reportages, interviews en opiniestukken over watertekort.

Over het tijdschrift

Het Waterschap is een tijdschrift van en over de waterschappen en het waterbeheer in Nederland. Het blad richt zich in de eerste plaats op de waterschappen en hun politiek-bestuurlijke netwerk. Het tijdschrift brengt nieuws, reportages, interviews en opiniestukken, vooral over water, politiek en openbaar bestuur. Hierbij zijn er twee invalshoeken: de eerste vanuit de waterschappen en de tweede vanuit de politiek, overheden, wetenschap en maatschappij. Het Waterschap verschijnt 4 keer per jaar. De Unie van Waterschappen is verantwoordelijk voor de inhoud en levert de hoofdredactie, en Publiek Denken geeft het tijdschrift uit.