Over Water & Klimaat | podcastserie over de toekomst van onze delta

Gepubliceerd 24 januari 2020

‘Over Water & Klimaat’ is de nieuwe podcastserie van het Deltaprogramma. De podcastserie wil Nederlanders bekender maken met het Deltaprogramma en geeft antwoord op vragen als: Wat doet Nederland om te zorgen dat we droge voeten houden? Hoe zorgen we voor voldoende water in droge tijden? Is Nederland wel voorbereid op een veranderend klimaat? Lees hieronder meer over deze podcastserie en hoe je hem kunt beluisteren.

Waarover gaat de podcast?

In deze podcastserie praten experts, wetenschappers en beleidsmakers over onderwerpen zoals zeespiegelstijging, de crisis van een overstroming, droogte en verzilting, ruimtelijke adaptatie en young professionals in de waterwereld. Deze onderwerpen zijn niet alleen interessant voor de betrokkenen bij het Deltaprogramma, maar ook voor mensen die er verder vanaf staan. Want deze onderwerpen gaan over de toekomst van alle Nederlanders.

Welke afleveringen kun je al beluisteren?

De podcastserie heeft in totaal zes afleveringen. Woensdag 22 januari zijn de eerste twee afleveringen gepubliceerd:

  • Aflevering 1: Zeespiegelstijging. In deze aflevering vertelt Rob van Dorland van het KNMI wat de laatste wetenschappelijke inzichten zijn over zeespiegelstijging. En Titus Livius van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertelt hoe Nederland zich voorbereidt op een stijgende zeespiegel.
  • Aflevering 2: Droogte en verzilting. In deze aflevering legt Imme Benedict van Wageningen University & Research uit hoe je de oorzaak van een droge periode kunt meten. En Bert Boerman van de provincie Overijssel vertelt hoe de overheid omgaat met toenemende droogte.

Volgende afleveringen

De volgende vier afleveringen worden tot en met 19 februari elke woensdag gepubliceerd:

  • Aflevering 3: De crisis van een overstroming
  • Aflevering 4: Deltaprogramma in de stad
  • Aflevering 5: Young Professionals en water
  • Aflevering 6: In gesprek met deltacommissaris Peter Glas

Wil je deze podcast beluisteren?

Gebruik je een podcast-app? Zoek dan in je app naar ‘Over Water & Klimaat’. Is dit je eerste kennismaking met podcast? Ga dan naar www.deltacommissaris.nl/podcast om één of meer afleveringen te beluisteren. Je vindt daar ook meer informatie over deze podcastserie.

Podcasts zijn on-demand radioprogramma’s die je kunt beluisteren wanneer het jou uitkomt. Daarmee lijken ze op YouTube of Netflix, alleen zijn podcasts puur om naar te luisteren. Er zit geen beeld bij. Het aantal luisteraars groeit de laatste twee jaar flink.