Webinars in aanloop naar de Climate Adaptation Summit 2021

Gepubliceerd 31 oktober 2020

Op 25 januari 2021 vindt de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021 plaats, een online conferentie over hoe we de aarde klimaatbestendiger maken. De Nederlandse overheid organiseert deze internationale conferentie in nauwe samenwerking met het Global Center on Adaptation. In aanloop naar deze dag vond op donderdag 22 oktober de reeks webinars ‘Op weg naar CAS’ plaats. In de webinars was veel aandacht voor Nature-Based Solutions. Heb je webinars gemist? Geen nood: je kunt ze allemaal terugkijken!

Welke webinars kun je bekijken?

Hieronder vind je een link naar de webinars die je kunt terugkijken:

Naast de webinars vind je op RoadtoCas een aantal videoboodschappen. De eerste is van de gastvrouw van de Climate Adaptation Summit: minister Cora van Nieuwenhuizen. De andere zijn van de Canadese klimaatambassadeur Patricia Fuller, de CEO van het Global Centre on Adaptation Patrick Verkooijen en de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens.

Meer over CAS 2021

CAS 2021 brengt internationale deelnemers op 25 januari 24 uur lang online bij elkaar in verschillende werkvormen. Deze conferentie volgt op de Climate Action Summit 2019 van de Verenigde Naties en werkt toe naar de klimaattop COP26 in Glasgow in november 2021. Daarnaast zal het Global Center on Adaptation (GCA) kort voor de Climate Adaptation Summit, het rapport State and Trends in Adaptation publiceren. Hiermee willen de organisatoren van CAS 2021 de inzichten en best practices delen met een breed publiek van mondiale en nationale beleidsmakers, de particuliere sector en adaptatiedeskundigen.