Gemeente Rucphen staat bovenaan bij het NK Tegelwippen 2021

Gepubliceerd 16 juli 2021

Van 30 maart tot 30 september doen overal in Nederland gemeenten mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn of haar eigen tuin. De winnende gemeente ontvangt de Gouden Tegel. Op dit moment heeft de gemeente Rucphen de meeste tegels vervangen door groen.

Wat is het doel van het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. Groene tuinen vergroten de biodiversiteit en vangen water op bij hevige regenbuien. Zo kunnen groene tuinen helpen om Nederland klimaatbestendiger te maken.

Wie hebben er op dit moment de meeste tegels gewipt?

De gemeente met het hoogste aantal gewipte stenen per 1000 inwoners staat bovenaan. Op dit moment is dat de gemeente Rucphen. Daar zijn dit jaar al 22.339 tegels gewipt. Dat is bijna 1 tegel per inwoner. Op de tweede plaats staat Gorinchem, met 414 tegels per 1000 inwoners. Daarna volgt Veenendaal met 410 tegels per 1000 inwoners.

Schrijf je in!

Je kunt je nog inschrijven. Inschrijven doe je samen met een andere gemeente. Als je nog niet weet tegen welke gemeente je het wil opnemen, kan de organisatie je helpen. Het is ook mogelijk om zonder tegenstander mee te doen. Als je eigen gemeente niet meedoet, kun je zelf ook meedoen. Het aantal gewipte tegels in jouw tuin doet dan mee voor de Nationale Tegelteller. Op de website vind je alle informatie. Inschrijven kan ook via de website.


Meer informatie