Goed idee of praktische oplossing tegen wateroverlast of droogte? Maak kans op de Gouden Gieter!

Gepubliceerd 27 januari 2021

De vakbladen Stad+Groen en De Hovenier organiseren voor de tweede keer de Gouden Gieter. De Gouden Gieter wordt uitgereikt aan groenwerkers die een creatieve, praktische oplossing hebben bedacht om de gevolgen van wateroverlast of droogte tegen te gaan.

Meedoen?

Ben je hovenier of groenbeheerder en heb je een nieuwe manier gevonden om water op te vangen? Of heb je een origineel idee om droogte in het park tegen te gaan? Ga dan naar het artikel over de Gouden Gieter op de website van De Hovenier. Onderaan dit artikel vind je het aanmeldformulier. Vul dat in en wie weet win jij wel de volgende Gouden Gieter!

Gouden Gieter 2019

Er zijn twee prijzen: de Gouden Gieter voor het beste product en de Gouden Gieter voor het beste idee. Twee jaar geleden won Connected Green de Gouden Gieter voor het beste product. Connected Green had een systeem ontwikkeld waarbij je met behulp van draadloze sensoren groenprojecten kunt monitoren. De Gouden Gieter voor het beste idee ging naar Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers. Sofronas had een drijvend terras bedacht voor in de tuin: door het terras in een bassin te plaatsen dat water opvangt, drijft het op regenwater. In periodes met veel regen komt het terras omhoog en in drogere periodes zakt het terras.