Nieuwe kaart laat zien hoe groen elke buurt is

Gepubliceerd 9 augustus 2021

Wil je je gemeente gaan vergroenen? Dan kan de nieuwe Basiskaart Groen en Grijs in de Klimaateffectatlas een handig hulpmiddel zijn. Deze kaart laat per buurt zien hoeveel procent ervan bestaat uit bomen en uit laag groen. Ook toont de kaart hoeveel procent er niet vergroend (grijs) is.

Kaart helpt bij vergroenen

De kaart laat tot in detail zien hoe groen een buurt is. Je kunt de kaart daarom heel concreet inzetten voor groene ambities. Met de kaart kun je er bijvoorbeeld achter komen waar vergroening het meest nodig is. En je kunt hem gebruiken als je het percentage verstening wilt verminderen, of als je het aantal groene daken wilt uitbreiden. Verder kun je de kaart ook gebruiken als startpunt om de hoeveelheid groen in je gemeente te monitoren.

Snelle toegang tot kaartdata

De Basiskaart Groen en Grijs bestaat uit zes individuele kaarten. Deze kaarten vind je in de kaartviewer. De data van de kaarten uit de Klimaateffectatlas zijn voor iedereen toegankelijk en je kunt ze gratis en direct opvragen. Je krijgt dan een mailtje met een downloadlink van de data in QGIS.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Basiskaart Groen en Grijs? Ga dan naar het kaartverhaal. Daarin lees je uit hoe je de kaart gebruikt, welke gegevens er gebruikt zijn en hoe de kaart ontwikkeld is. En als je vragen hebt, kun je ze stellen via de helpdesk van de Klimaateffectatlas.