Populariteit Kennisportaal neemt toe

Gepubliceerd 10 februari 2021

Steeds meer mensen bezoeken het Kennisportaal Klimaatadaptatie. Dat blijkt uit cijfers van de afgelopen vijf jaar (zie afbeelding hiernaast). Het Kennisportaal ondersteunt het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie en de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Het is een geliefde bron van informatie voor iedereen die werkt aan klimaatadaptatie.

Het Kennisportaal is in 2014 gelanceerd, onder de naam ‘Kennisportaal Ruimtelijke adaptatie’. Het is ontwikkeld in opdracht van het onderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat en het toenmalige Deltaprogramma Nieuwbouw en Herstructurering (later Ruimtelijke adaptatie). Sinds de eerste dag brengt het Kennisportaal kennis en ervaring over klimaatadaptatie bij elkaar.

In de loop der jaren is het aanbod uitgebreid, onder meer met informatie die voortkomt uit de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Zo zijn er inmiddels 10 sectorpagina’s, onder meer over infrastructuur en gezondheid; 114 hulpmiddelen voor het in de praktijk brengen van klimaatadaptatie; maar liefst 290 voorbeelden uit het hele land en 143 rapporten en publicaties in de ‘bibliotheek’. Iedere week verschijnen meer dan 5 nieuwe berichten op het Kennisportaal, ook de berichten in deze nieuwsbrief. Een groot deel van de pagina’s is ook beschikbaar in het Engels en dit blijkt aan een behoefte te voldoen. Zo’n 12 procent van de mensen die het Kennisportaal raadpleegt, is afkomstig uit het buitenland.

Nieuwe naam dekt de lading

Omdat de informatie tegenwoordig veel breder is dan ruimtelijke adaptatie, is in 2021 de naam van het Kennisportaal veranderd in ‘Kennisportaal klimaatadaptatie’. De domeinnaam luidt ‘klimaatadaptatienederland.nl’. Zoek je uit gewoonte op de oude domeinnaam? Geen probleem: je komt automatisch terecht op goede plek.