Expertteam helpt om klimaatadaptief te bouwen

Gepubliceerd 10 februari 2022

Werk je als gemeente of woningcorporatie aan een woningbouwproject of gebiedsontwikkeling? Dan kun je daarbij nu ondersteuning krijgen van het Expertteam Klimaatadaptatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit team is een aanvulling op het Expertteam Woningbouw en is gespecialiseerd in kennis over klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving en ruimtelijke ordening.

Wat doet het Expertteam Klimaatadaptatie?

Wil je ergens klimaatadaptief bouwen, maar weet je niet goed hoe? Heb je vragen of mis je bepaalde kennis? Dan kun je het Expertteam Klimaatadaptatie inschakelen. Het team zoekt dan eerst samen met jou welke aanpak goed past bij je vragen. Dat kan een eenmalige sessie zijn, maar bijvoorbeeld ook een expert die een traject komt begeleiden. Het expertteam organiseert daarin bijvoorbeeld ook de samenwerking met externe partners.

Voor wie is het expertteam bedoeld?

Het Expertteam Klimaatadaptatie biedt niet alleen ondersteuning aan gemeenten, regio's en provincies die klimaatadaptief willen bouwen. Ook corporaties, waterschappen en marktpartijen kunnen samen met de betreffende gemeente de hulp van het expertteam inschakelen.

Meer weten?

Meer informatie over het Expertteam Klimaatadaptatie vind je op de website van RVO. Wil je het Expertteam Klimaatadaptatie inschakelen bij een project? Of heb je een vraag aan het expertteam? Dan kun je een mail sturen naar woningbouw@rvo.nl.

RVO en klimaatadaptatie

RVO is op verschillende manieren actief om Nederland en partnerlanden voor te bereiden op klimaatverandering. Daarvoor heeft ze bijvoorbeeld een community opgericht waarin kennis en ervaringen worden gedeeld, gebundeld en verrijkt. Verder werkt RVO samen met de verschillende ministeries en met uitvoeringsdiensten zoals de waterschappen. Alle kennis en ervaring die ze opdoet over klimaatadaptatie, komt ook terecht in programma’s en opdrachten van verschillende samenwerkingspartners, zoals gemeenten, provincies en woningcorporaties.


Meer informatie