Kaart met adaptatiestrategieën en uitvoeringsagenda’s

Gepubliceerd 11 december 2023

Alle overheden in Nederland werken aan klimaatadaptatie. Dat doen ze via zeven ambities. Onderdeel van die ambities is dat alle overheden een adaptatiestrategie en uitvoeringsagenda opstellen. Maar waar vind je al die documenten eigenlijk? Een nieuwe monitorkaart biedt een overzicht van de beschikbare strategieën en uitvoeringsagenda’s in Nederland.

Kaart als inspiratiebron

Deze monitorkaart helpt om inzicht te krijgen in de inhoud en opzet van de verschillende strategieën en uitvoeringsagenda’s. Je kunt bijvoorbeeld bekijken welke thema’s er in de verschillende strategieën aan bod komen. Ook kun je de kaart gebruiken als inspiratiebron, door te zoeken naar goede voorbeelden van strategieën en uitvoeringsagenda’s. Bijvoorbeeld als je een nieuwe adaptatiestrategie of uitvoeringsagenda wilt gaan opstellen.

Ontbreekt er een strategie of uitvoeringsagenda?

Zie je dat er een bepaalde adaptatiestrategie of uitvoeringsagenda op de kaart ontbreekt? Dan kun je ons dat laten weten, graag zelfs! Je kunt het ontbrekende document mailen naar menno@climateadaptationservices.com.