Wil jij gemeenten begeleiden bij een integrale hitteaanpak?
Ben jij een procesbegeleider met ervaring op het gebied van hitteadaptatie of een gezonde leefomgeving? En help je graag gemeenten op weg bij het opstellen van een hitteplan? Dan is de driedaagse cursus Integrale Hitteaanpak misschien wel iets voor jou. Lees snel verder als je interesse hebt, want je kunt je inschrijven tot en met vrijdag 12 april!
Wanneer is de cursus?
De cursus vindt plaats op de volgende drie woensdagen: 29 mei, 5 juni en 3 juli 2024. Het is belangrijk dat je aan alle drie de cursusdagen deelneemt. In overleg zou er eventueel van de vaste data kunnen worden afgeweken.
Waarom deze cursus?
De Menukaart Hitte, die gemeenten moet helpen om met hitte aan de slag te gaan, heeft in februari 2024 een grote update gehad. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) wil de hitteaanpak in Nederland versnellen. Daarom heeft BZK aan &flux, Klimaatverbond Nederland en TAUW de opdracht gegeven om deze cursus te organiseren. De deelnemers weten na afloop van de cursus alles van hitteadaptatie, de Menukaart Hitte en de methode om ermee aan de slag te gaan.
Wie kunnen zich aanmelden?
Je kunt je aanmelden voor deze cursus als je voldoet aan de volgende voorwaarden:
- Je hebt relevante werkervaring op het gebied van hitteadaptatie en/of een gezonde leefomgeving.
- Je bent creatief en staat open voor verschillende interactieve vormen die bij de Menukaart toepassen.
- Je staat open voor nieuwe inzichten en kunt die makkelijk integreren in je werk.
- Je hebt relevante werkervaring in het begeleiden van groepen en bent zelfstandig inzetbaar voor het organiseren van werksessies en bijeenkomsten bij een gemeente of in een regio.
- Je neemt deel aan alle drie de cursusdagen.
Wat levert de cursus je op?
De cursus levert je het volgende op:
- Je krijgt 3 fysieke cursusdagen om in één keer klaargestoomd te worden om gemeenten te begeleiden bij het opstellen van een Integraal Actieplan Hitte.
- Als je de cursus hebt afgerond, ben je ‘ambassadeur hitte’ en krijg je een certificaat van deelname.
- Daarna maak je deel uit van de pool van trainers rond de Menukaart Hitte die gemeenten en andere geïnteresseerden in hitteadaptatie kunnen helpen bij het opstellen van een Integraal Actieplan Hitte.
- Het is belangrijk om het netwerk te onderhouden en om ervaringen terug te koppelen. Daarom wordt er ook een terugkommoment georganiseerd.
Hoe kun je je aanmelden?
Je kunt je aanmelden door uiterlijk vrijdag 12 april een bericht met CV en motivatie te sturen naar &flux, via thea@nflux.nl. &flux zal dan contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. In dit gesprek kun je je motivatie verder toelichten. Ook goed om te weten: BZK zoekt deelnemers verspreid over heel Nederland en er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de cursus.
Hoeveel kost de cursus?
Als deelnemer betaal je een onkostenvergoeding van € 300, voor de materialen, locatie en catering. De rest van de kosten worden betaald door het ministerie van BZK.
Programma en meer
De tabel hieronder geeft alvast een indruk van het programma:
Eventuele wensen van deelnemers kunnen meegenomen worden in de programmering.