Meld je gemeente aan voor het NK Tegelwippen 2024

Gepubliceerd 4 maart 2024

Het is bijna zover: op 21 maart gaat het NK Tegelwippen weer van start! Gemeenten gaan tot en met 31 oktober 2024 de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk tegels te wippen in voor- en achtertuinen. Schrijf je gemeente in en vervang samen zoveel mogelijk tegels door gras, bloemen, planten en bomen!

Fotograaf: Manon van der Zwaal

Startschot mooie kans voor media-aandacht

Op 21 maart 2024 geeft creatief bureau Frank Lee, de organisatie achter het NK Tegelwippen, het startschot via Instagram, Facebook en X. Ook komt er dan een landelijk persbericht waarin een aantal opvallende acties worden genoemd. Organiseer je die dag een actie met je gemeente? Dan biedt dat kansen om flink wat media-aandacht te krijgen! De laatste jaren kwamen er namelijk verschillende vragen van de pers om tegelwip-acties bij te wonen.

Inspiratie voor acties

Wat voor actie zou je op of rond 21 maart kunnen organiseren? De vragen hieronder helpen je op weg:

  • Organiseer je een recordpoging, bijvoorbeeld: wie wipt de meeste tegels in een kort tijd? Of misschien leg je de langste geveltuin aan?
  • Worden er die dag tegels gewipt samen met bewoners?
  • Worden er die dag tegels gewipt door de gemeente?
  • Geef je lokaal een eigen startschot van het NK Tegelwippen?
  • Wipt de burgemeester of een wethouder de eerste tegel?
Fotograaf: Manon van der Zwaal

Organiseer je een actie? Laat het weten!

Wil je een actie organiseren of heb je al een actie gepland staan? Vul dan het aanmeldformulier in. Je maakt dan kans op media-aandacht. Creatief bureau Frank Lee kan je actie misschien opnemen in de promotievideo rond het startschot. Je kunt ook in het landelijke persbericht worden genoemd. Of de pers komt zelfs naar je gemeente toe!

Een groener Nederland

De strijd en de rivaliteit zijn natuurlijk niet het belangrijkste aan het NK Tegelwippen. De wedstrijd maakt deel uit van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. Het gezamenlijke doel is om Nederland beter bestand te maken tegen extreem weer en om een aangenamere plek te creëren voor insecten, egels, vogels en andere dieren. Wil je meer informatie? Ga naar de website van het NK Tegelwippen.


Meer informatie