Het is niet makkelijk om een stad klimaatbestendig in te richten. Gelukkig is er veel kennis en informatie beschikbaar, en nemen steeds meer steden maatregelen tegen hitte, droogte en wateroverlast. De Kenniskrant voor een Klimaatbestendige Stad informeert, stimuleert en inspireert iedereen die betrokken is bij de inrichting van de Nederlandse steden. Deze tweede editie ‘Droge Kost’ gaat over droogte.
Deze tweede editie van de straaDkrant gaat in op de vraag hoe je dat doet, een straaD inrichten. Hoe begin je eraan? Er is geen kant-en-klaar plan voor, want de straaD is maatwerk. Deze editie laat zien dat het op verschillende manieren kan en dat het vooral belangrijk is om samen te werken.
De Benelux-landen gaan een grensoverschrijdende en gezamenlijke risicoanalyse opzetten in het kader van klimaatadaptatie. Dit staat in het zojuist verschenen rapport 'Klimaatadaptatie in de Benelux - Integreren in grensoverschrijdende samenwerking’. Een dergelijke analyse moet rekening houden met de grensoverschrijdende keten- en cascade-effecten van klimaatverandering en extreme weersomstandigheden.
Het is niet makkelijk om een stad klimaatbestendig in te richten. Gelukkig is er veel kennis en informatie beschikbaar, en nemen steeds meer steden maatregelen tegen hitte, droogte en wateroverlast. De Kenniskrant voor een Klimaatbestendige Stad informeert, stimuleert en inspireert iedereen die betrokken is bij de inrichting van de Nederlandse steden. Deze eerste editie heet ‘Natte Krant’ en gaat over wateroverlast.
Dit rapport geeft een overzicht van mogelijkheden om klimaatadaptatie te financieren. De publicatie bevat een analyse van de ontwikkeling, financiering en implementatie van adaptatiemaatregelen in 11 Europese steden. Het rapport dient als bron voor adaptatiefinancierders en projectontwikkelaars van internationale, nationale of regionale overheidsinstanties en private instellingen.