Amsterdam op eerste plek in Europese wateratlas

Gepubliceerd 15 mei 2017

Vorige week publiceerde de Europese Commissie de Stedelijke Wateratlas voor Europa. Veertig Europese steden en regio’s zijn vergeleken via de ‘Blue City Index’. Amsterdam is de best presterende stad.

De wateratlas geeft een compleet beeld van het waterbeheer in Europese steden. De City Blueprints, ontwikkeld door KWR Watercycle Research Insitute, tonen op een vrij simpele manier hoe steden ervoor staan op het gebied van integraal waterbeheer en het verduurzamen van watervoorzieningen. Dit levert een totaalscore tussen 0 en 10 op: de Blue City Index (BCI).

Amsterdam scoort in Europees verband het hoogst met een BCI van 8.3. De atlas vermeldt dat de hoofdstad steeds het voortouw neemt bij het nationale en internationale waterbeheer. Amsterdam scoort onder andere op het thema ‘klimaatadaptatie’ hoog, met en BCI van 10. Door een aanpak als Amsterdam Rainproof, kan de stad beter omgaan met extreme regen.

blue_city_index_amsterdam

De atlas is illustratief en makkelijk te lezen. Hierdoor is de atlas niet alleen bedoeld voor professionals, maar voor iedereen die iets wil leren over waterbeheer in de stad.

Download gratis de Urban Water Atlas for Europe

Bron: Amsterdam Rainproof


Blueprint

Bekijk het instrument City Blueprint quickscan