Tuinbezitters verleiden om klimaatadaptief in te richten

Gepubliceerd 14 februari 2018

De maand april is de maand van ‘Natuurlijk! Water in je tuin’.Ter gelegenheid daarvan organiseert Tuinbranche Nederland voor de vierde keer de maand van het water in tuincentra. De Tuinbranche doet dit samen met Amsterdam Rainproof, de vereniging van tuincentra, hun toeleveranciers en sinds kort ook met gemeenten en waterschappen. In de campagne trekken deze partijen samen op om tuinbezitters te informeren, inspireren én te motiveren hun tuin watervriendelijk in te richten.

Tuinbranche voorbeeldtuin 2

In de provincie Utrecht voeren gemeenten, waterschap en tuincentra deze campagne voor het tweede achtereenvolgende jaar. Tuincentra plaatsen wateropstellingen en er zijn acties met regentonnen en planten.

Tuinbranche Nederland doet al twintig jaar onderzoek naar de tuinbezitters en weet hoe ze effectief te bereiken zijn. Ook weet de Tuinbranche hoe tuinbezitters denken over duurzaamheid én water in de tuin. Ook meedoen aan de campagne? Laat het weten via brenda.horstra@tuinbranche.nl.

Handboek ‘ De watervriendelijke tuin’

Op 1 februari verscheen het Handboek voor de Watervriendelijke tuin. Hierin staan negentien tips voor de watervriendelijke tuin voor tuincentrummedewerkers en hun klanten. Dit handboek wordt ook naar alle gemeenten en waterschappen gestuurd en is te downloaden op de website www.tuinbranche.nl.


Tuinbranche logo watervriendelijke tuin