Handleiding Het Levende Gebouw voor groen op, aan en in gebouwen

Gepubliceerd 23 mei 2019

Branchevereniging VHG heeft de handleiding Het Levende Gebouw ontwikkeld. Het is een boekwerk vol inspirerende ideeën voor prettige groene gebouwen.

De handleiding bevat voorbeelden van gerealiseerde projecten en inspirerende toepassingen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk. Ook faal-en succesfactoren in aanleg, gebruik en onderhoud komen aan bod. Daarbij is ook aandacht voor het tijdig betrekken van een groenprofessional en het belang van deskundig onderhoud.

Voor wie

De informatie is bedoeld om groenprofessionals, opdrachtgevers, architecten, landschapsarchitecten en projectontwikkelaars te helpen en inspireren bij het integraal ontwerpen, bouwen en beheren van levende gebouwen. Ook provincies en gemeenten die aan het begin staan van het proces van (her)ontwikkeling van een locatie kunnen veel hebben aan deze handleiding.

Vervolg op De Levende Tuin

Deze handleiding is een vervolg en verdieping op de succesvolle handleiding De Levende Tuin, gepubliceerd in 2018. Dat gaat over groen bij woningen, bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen en in de openbare ruimte. Je kunt beide handleidingen zowel samen als los van elkaar gebruiken.