Toolbox Klimaatbestendige Stad is vernieuwd

Gepubliceerd 11 december 2019

Er is een nieuwe versie van de Toolbox Klimaatbestendige Stad (TKS) beschikbaar. Deze versie van de TKS is gebruiksvriendelijker: de handleiding is verbeterd, en deze versie laat nog beter zien hoe effectief de verschillende maatregelen zijn. En heb je kennis van GIS? Dan kun je ook eigen kaartlagen toevoegen.

Wat is de Toolbox Klimaatbestendige Stad?

In de TKS vind je uitgebreide informatie over zo’n veertig maatregelen om een wijk, buurt, straat of terrein beter te beschermen tegen extreem weer. Met deze ontwerp- en rekentool kun je zien waar in een plangebied je welke adaptatiemaatregelen kunt toepassen. Ook zie je hoeveel deze maatregelen ongeveer kosten en wat ze opleveren. Je kunt de tool als groep gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een risicodialoog en ontwerpsessies. Maar je kunt hem ook individueel gebruiken, bijvoorbeeld om pakketten van maatregelen te verkennen.

Wie hebben de tool ontwikkeld?

De TKS is ontwikkeld op initiatief van de onderzoekslijn Klimaatbestendige Stad van het Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK-KBS). De tool is gemaakt door Deltares, Wageningen Environmental Research, TNO, Hogeschool van Amsterdam, Atelier GroenBlauw, BoschSlabbers, Tauw en TU Delft.