Luister hier: aflevering 4 van de podcast Ruimtelijke adaptatie: hoe dan?

Gepubliceerd 23 juni 2020

Ook in coronatijd is het belangrijk dat we doorgaan met de risicodialogen. Maar hoe dan? Hoe voer je een effectieve risicodialoog zonder elkaar fysiek te ontmoeten? De podcast ‘Ruimtelijke adaptatie: hoe dan? De digitale risicodialogen’ van het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie geeft antwoord. Aflevering 4 is nu te beluisteren.

Doelgroepen

Dialogen werken het beste als ze zijn toegesneden op de doelgroep. Maar bij klimaatadaptatie is die doelgroep groot en divers: van overheden tot vastgoedbedrijven en van infrabeheerders tot inwoners. Hoe laat je die effectief met elkaar in gesprek gaan?

Daarover praten we met Thomas Klomp van het Platform Samen Klimaatbestendig. Dat verbindt kennis en ervaringen van allerlei partijen en brengt vraag en antwoord bij elkaar. Maatwerk bij uitstek dus. Onze tweede gast is Marthijn Manenschijn van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij vertelt over een webinar dat hij maakt voor collega’s binnen zijn eigen organisatie. Interne inventarisatie van uitdagingen en oplossingen is óók onderdeel van de risicodialoog, betoogt hij. En natuurlijk zijn delen uit dat webinar, zoals video’s in het veld, later ook extern te gebruiken. Ook in combinatie met fysieke bijeenkomsten.

Vorige afleveringen

Wil je de voorgaande afleveringen ook beluisteren? Op deze pagina vind je aflevering 1 tot en met 3.