Luister hier: aflevering 5 van de podcast Ruimtelijke adaptatie: hoe dan?

Gepubliceerd 30 juni 2020

Ook in coronatijd is het belangrijk dat we doorgaan met de risicodialogen. Maar hoe dan? Hoe voer je een effectieve risicodialoog zonder elkaar fysiek te ontmoeten? De podcast ‘Ruimtelijke adaptatie: hoe dan? De digitale risicodialogen’ van het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie geeft antwoord. Aflevering 5 is nu te beluisteren.

Business as usual

Fysiek vergaderen komt weer binnen handbereik. Toch willen veel partijen hun risicodialoog deels digitaal blijven voeren. Digitale elementen kunnen namelijk meerwaarde bieden. We praten erover met Loes Kreemers van de Hogeschool van Amsterdam. Zij is expert in gedragsverandering en onderzocht factoren die bijdragen aan klimaatadaptatie. Bijvoorbeeld ‘eenheid’: een wij-gevoel. Digitale communicatie kan daarin een grote rol spelen.

Onze tweede gast is Koos Brouwer van de gemeente Medemblik. Hij vertelt over zijn ervaringen met digitale dialogen in Hollands Noorderkwartier. Enquêtes vooraf kunnen bijvoorbeeld helpen de inhoud alvast helder op tafel te krijgen. En webinars die achteraf beschikbaar blijven, bereiken een grotere doelgroep. Als het aan deze sprekers ligt, zijn zulke digitale elementen straks ‘business as usual’ in de risicodialoog – ook na de coronatijd.

Vorige afleveringen

Wil je de voorgaande afleveringen ook beluisteren? Op deze pagina vind je aflevering 1 tot en met 4.