Belronde vervangt jaarlijkse vragenlijst of monitor

Gepubliceerd 19 februari 2021

Het Deltaprogramma monitort ieder jaar de plannen van overheden om Nederland klimaatbestendig en waterrobuust in te richten. Voorheen gebeurde dat via een vragenlijst die naar de verschillende werkregio’s werd gestuurd. Deze manier van monitoren is nu vervangen door een belronde.

Hoe het nu met de werkregio’s gaat

Vorig jaar, na twee maanden corona, heeft Samen Klimaatbestendig een belronde gedaan langs meer dan twintig werkregio’s. Ze heeft toen in beeld gebracht wat de pandemie deed met de werkregio’s en de processen. Op dit moment herhaalt Samen Klimaatbestendig deze belronde en haalt op hoe het nú met de werkregio’s gaat.

Aanscherpen en delen van uitkomsten

De opgehaalde informatie van deze belronde wordt in de eerste plaats gebruikt om de DPRA- werkzaamheden aan te scherpen. Naast de klassieke vragen over de voortgang van klimaatadaptatie in de regio wordt er bekeken tegen welke grenzen een regio aanloopt en waar het DPRA nog beter (of minder) op zou kunnen sturen. De inzichten worden benut voor het geven van voortgangsinformatie in het Deltaprogramma 2022. Met Prinsjesdag zal de Deltacommissaris dit aan de Tweede Kamer aanbieden. Deze belronde vervangt dus de welbekende jaarlijkse vragenlijst of monitor.
Ook wordt de informatie gebundeld en uitvoerig geanalyseerd. Alle werkregio’s worden op de hoogte gebracht van de uitkomsten. De manier waarop is nog niet bekend, wel is duidelijk dat dit aan het einde van het voorjaar zal zijn.

Planning

Samen Klimaatbestendig is in februari 2021 gestart met bellen en dit duurt tot en met ongeveer half april 2021. 50 tot 75% van de werkregio's komt aan de beurt.

Contact

Ben jij een werkregiotrekker, kom je niet aan de beurt als regio en wil je wel heel graag iets kwijt? Laat het ons weten via: info@samenklimaatbestendig.nl