Schrijf je in voor het NK Tegelwippen 2022

Gepubliceerd 9 februari 2022

Na twee succesvolle edities start in maart 2022 voor de derde keer het NK Tegelwippen. Van 21 maart tot en met 31 oktober gaan gemeenten in het hele land opnieuw de strijd met elkaar aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt ze door groen? Doet jouw gemeente al mee?

In 2021 wipten ruim 80 gemeenten in totaal meer dan 1,5 miljoen tegels. Gemeente Rucphen ging ervandoor met de hoofdprijs. Voor de derde editie van het NK Tegelwippen kunnen gemeenten zich nu inschrijven.

Een groener Nederland begint in je eigen tuin

Het NK Tegelwippen is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’, waarmee een groot aantal partijen aandacht vraagt voor minder steen en meer groen in de Nederlandse tuin. De partijen organiseren meerdere activiteiten in 2022. Van 12 tot en met 18 april vindt De Week van de Groene Tuin plaats. Tuinbezitters krijgen dan praktische tips over bijvoorbeeld het ontstenen van de tuin. De maand oktober is uitgeroepen tot de Maand van het Vergeten Plantseizoen. Het najaar is de beste tijd voor werkzaamheden in de tuin.

Betrokken partijen

Organisaties die meewerken aan de campagne zijn: Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), IVN Natuureducatie, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), NL Greenlabel, Ons Water, Samen Klimaatbestendig, Tuinbranche Nederland, Groene Huisvesters, Stichting Steenbreek, Milieu Centraal, De Groene Stad, De Tuinen van Appeltern, Amsterdam Rainproof en Rotterdams Weerwoord.


Fotograaf: Tineke Dijkstra