Groenblauw schoolplein bij KBS Het Schateiland

Gepubliceerd 21 december 2023

In de provincie Utrecht zijn ongeveer dertig schoolpleinen vergroend, waarvan een deel met LIFE-IP subsidie. Basisschool het Schateiland is een van de scholen die in 2023 een groenblauw schoolplein kreeg. Wil je weten hoe dit schoolplein er is gekomen is en wat de kinderen ervan vinden? Bekijk dan de video.

“Tikkertje spelen is nu veel leuker en er zijn verstopplekken bij gekomen”, vertelt Yoanes, leerling van basisschool het Schateiland in Utrecht. De basisschool pakte in 2023 het schoolplein aan, net als veel andere scholen in de provincie. De tegels maakten plaats voor groen en zo wordt water langer vastgehouden. Daarnaast is een groenblauw schoolplein goed voor de biodiversiteit en effectief tegen hittestress, en vooral ook heel leuk voor de kinderen.

Dieke Verkruijssen, beleidsmedewerker provincie Utrecht: “Met het servicepunt Utrechtse Schoolpleinen bieden we praktische tips aan scholen. Bijvoorbeeld over welke stappen je kunt zetten en waar je financiële potjes kunt vinden als je aan de slag wilt met een groenblauw schoolplein. De provincie Utrecht heeft de afgelopen drie jaar ongeveer dertig scholen financieel geholpen om een groenblauw schoolplein te realiseren. Vier van die scholen hebben financiering gehad vanuit LIFE-IP”. De school heeft veel hulp gehad van de provincie, die een speciaal servicepunt Utrechtse Schoolpleinen heeft voor scholen die hun plein willen vergroenen.