Gemeenten, waterschappen en provincies doen stresstesten. Hiervoor gebruiken zij onder andere stedelijke hittekaarten. Deze kaarten verschillen vaak van elkaar doordat er andere methodes, aannames en modellen zijn gebruikt. Om de resultaten van de stresstesten beter met elkaar te kunnen vergelijken hebben wetenschappers van de WUR (Wageningen University and Research) een methodiek ontwikkeld voor een gestandaardiseerde stedelijke hittekaart.
Ingenieursbureau Sweco heeft een rapport uitgebracht over de gevolgen van hittegolven voor het leven in de stad. Met name oudere mensen zijn kwetsbaar voor toenemende hitte. Volgens Sweco moeten steden meer maatregelen nemen om de openbare ruimte hittebestendig te maken.
Dit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) laat zien hoe je klimaatadaptie kunt benaderen vanuit het landschap en het natuurlijke systeem, en in samenhang met andere opgaven zoals meer biodiversiteit en een circulaire samenleving. Deze landschapsgestuurde benadering noemen zij Het Ronde Landschap. Deze benadering kan ook de samenwerking tussen sectoren verbeteren.
Onderzoekers van het TKI-project Urban Waterbuffer hebben na drie jaar onderzoek en veldproeven een eindrapport opgesteld. Met de Urban Waterbuffer kun je regenwater ondergronds opslaan en later weer terugwinnen via putten.
Waar moeten ontwerpers rekening mee houden als ze wadi’s aanleggen? Hoe kunnen wadi’s helpen tegen wateroverlast en hittestress, en hoe kunnen ze tegelijk de biodiversiteit en leefbaarheid van een gebied vergroten? Deze scriptie geeft daar een antwoord op.