Toenemende verstedelijking is de nieuwe realiteit in de hele wereld, waarbij de bevolkingsdichtheid veelal sneller groeit dan de voorziening in primaire basisbehoeften. De Principles for Water-Wise-Cities van de International Water Association (IWA) komen dus op een cruciaal moment. Ze bieden leiders in steden, planologen en waterprofessionals een praktijkgericht kader dat dient om te inspreren en hen hen te helpen bij het teweegbrengen van de waterrevolutie die noodzakelijk is om ‘steden van de toekomst’ te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel van de Principles is om gezamenlijke actie te stimuleren, ondersteund door een gedeelde visie, zodat de lokale overheden, professionals en particulieren actief deel zullen nemen bij het vinden van oplossingen en de aanpak van waterbeheer-uitdagingen in steden zoals omgaan met beperkte middelen, stadsverdichting en een onzekere toekomst.
Dit document biedt inspiratie voor groene steden met een decentrale watermanagment systeem. Het document en de bijbehorende website bevat systemen om het regenwater te bufferen, infiltreren en te gebruiken. De systemen zijn speciaal ontworpen om voor (landschaps)-architecten ruime mogelijkheden te creëren om decentrale watersystemen te ontwerpen.
Stad in het nieuwe klimaat is een uiting van het Programma Ruimtelijke Adaptatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het tijdschrift geeft een overzicht van de laatste kennis, voorbeelden en tools om met ruimtelijke adaptatie aan de slag te gaan.
Voortuinen lijken opmerkelijk vaak op de tuin aan de overkant. De keuze voor tegels of juist planten lijkt wel 'besmettelijk', merken onderzoekers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) op in een donderdag verschenen studie naar tuinen en tuinieren in Nederland. ,,Het lijkt erop dat tegeltuinen, maar ook groene voortuinen besmettelijk zijn en letterlijk gespiegeld worden.''