Menukaart Hitte in de gebouwde omgeving

Door klimaatverandering moeten gemeenten zich voorbereiden op toenemende hittegolven. De Menukaart Hitte in de gebouwde omgeving laat in één oogopslag zien welke stappen gemeenten nu al kunnen zetten en welke maatregelen zij samen met andere partijen nu al kunnen nemen om hittebestendig te worden. Jaarlijks worden nieuwe inzichten en nieuwe maatregelen aan de menukaart toegevoegd.

Voor wie?

Dit hulpmiddel is bedoeld voor beleidsambtenaren bij gemeenten.

Wat kun je ermee?

Met de menukaart kan een gemeente samen met betrokken partners een hitteprogramma ontwikkelen voor de thema’s Gezondheid, Gebouw en Gebied. Bij elke maatregel vind je tips over wat je moet doen om deze maatregel uit te voeren. Het is mogelijk om de menukaart als infographic te downloaden. Je kunt hem dan op groot formaat uitprinten om te bepalen welke problemen, doelen en maatregelen voor hitte de hoogste prioriteit hebben en welke de laagste.

Wie heeft het ontwikkeld?

De Menukaart Hitte in de gebouwde omgeving is ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) samen met het Klimaatverbond, Tauw en &Flux.

Publicatiedatum

29 november 2022