RainTools

Heb je ervaring met waterbeheer en wil je meer inzicht in hoe bepaalde regenwatervoorzieningen werken? Dan kun je gebruikmaken van de RainTools van Stichting RIONED. RainTools helpt je om te controleren en te simuleren hoe regenvoorzieningen werken, zowel tijdens extreme buien als tijdens langere perioden van neerslag. Je kunt kiezen uit verschillende rekentegels. Zo kun je bijvoorbeeld tunnelbakken dimensioneren op extreme buien. Ook kun je de effecten van maatregelen in je eigen tuin berekenen. Hoe groot moet de berging in je tuin zijn om een extreme bui aan te kunnen? Wat is effectiever: een grasveld of een doorlatend terras met daaronder een grote buffer? En wat zijn de effecten voor het rioolstelsel?

De RainTools is leerzaam en gebruikersvriendelijk gemaakt om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, maar het helpt als je kennis van waterbeheer hebt. Ben je geïnteresseerd? Vraag dan een gebruikersaccount via info@raintools.nl.


Meer informatie


tunnelbakken dimensioneren op extreme buien

Als je tunnelbakken dimensioneert op extreme buien, dan maak je berekeningen om de optimale inhoud van de waterbergingskelder te bepalen. Dat doe je door ook te kijken naar hoeveel water het ledigingsgemaal kan afvoeren.