Vind nu sneller het juiste hulpmiddel met de nieuwe zoekfuncties

Gepubliceerd 15 december 2021

Het Kennisportaal Klimaatadaptatie bevat meer dan honderd verschillende hulpmiddelen om met klimaatadaptatie aan de slag te gaan. Maar hoe vind je in het grote aanbod het hulpmiddel dat past bij jouw vraag? Hiervoor hebben we de zoekfuncties verbeterd. Je kunt een hulpmiddel nu vinden via een zoekfilter, een keuzehulp met vragen of via de ambities van het Deltaplan Ruimtelijk Adaptatie.

Gebruik een zoekfilter

In het overzicht met alle hulpmiddelen kun je filters gebruiken om te zoeken naar een hulpmiddel dat past bij jouw wensen. Filter bijvoorbeeld op doelgroep. Geef aan of je een hulpmiddel zoekt voor professionals, overheidsprofessionals, docenten & studenten of voor inwoners. Ook kun je filteren op thema, zoals droogte of wateroverlast. Verder kun je aangeven of je een hulpmiddel zoekt voor een bepaalde sector, zoals de landbouw.

Gebruik de keuzehulp met vragen

Naast het zoekfilter kun je ook de keuzehulp gebruiken. De keuzehulp helpt je om een geschikt hulpmiddel te vinden via veelgestelde vragen. De vragen zijn ingedeeld onder verschillende thema’s, bijvoorbeeld ‘adaptatiemaatregelen’ en ‘kosten & baten’. Onder elk thema staan verschillende vragen, zoals: Hoe bepaal je welke maatregelen geschikt zijn? Welke maatregelen kun je nemen in de openbare ruimte van stedelijk gebied? En: Wat zijn de kosten van klimaatadaptatie? Onder iedere vraag vind je één of meer hulpmiddelen met een link naar meer informatie. Alle hulpmiddelen in de keuzehulp zijn gratis beschikbaar.

Zoek via de ambities van het Deltaplan Ruimtelijk adaptatie

Je kunt ook nog steeds hulpmiddelen zoeken via de zeven ambities van het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie. De zeven ambities verwijzen naar verschillende stappen die je kunt zetten om jouw gebied klimaatbestendig te maken. Bijvoorbeeld kwetsbaarheden in beeld brengen of handelen bij calamiteiten. Onder elke ambitie vind je de hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het halen van die ambitie.