Handreiking Lokaal Hitteplan

Lokale hitteplannen zijn protocollen voor de lokale aanpak van de gezondheidsgevolgen van hitte. De Handreiking Lokaal Hitteplan (pdf, 685 kB) helpt je om samen met betrokken partijen een lokaal hitteplan op te stellen.

Voor wie?

Medewerkers bij een gemeente, veiligheidsregio of GGD.

Wat kun je ermee?

Een lokaal hitteplan is een aanvulling op het Nationaal Hitteplan en bevat afspraken over verantwoordelijkheden en maatregelen bij een periode van hitte. Met een lokaal hitteplan is een gemeente samen met betrokken partijen beter voorbereid op een periode van hitte. De Handreiking Lokaal Hitteplan helpt je om zo’n plan op te stellen.

Benieuwd naar leerpunten uit andere lokale hitteplannen? Binnen LIFE-IP Klimaatadaptatie heeft de provincie Utrecht een evaluatie laten uitvoeren van zeven lokale hitteplannen. Deze evaluatie vind je bij de resultaten op de projectpagina 'Aanpak hittestress' van LIFE-IP Klimaatadaptatie.

Wie heeft het ontwikkeld?

De handreiking is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, vanuit het team van de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Verschillende partijen hebben bijgedragen, zoals het Rode Kruis, GGD’en, Klimaatverbond Nederland en het RIVM.

Publicatiedatum

Februari 2019