Bibliotheek
Overige bibliotheken
Facetten
Zoeken in de index
Resultaten
Het vroegtijdig meenemen van energie en klimaat in gebiedsprocessen maakt het mogelijk om (meekoppel)kansen te benutten en risico’s te voorkomen. Deze handreiking geeft aan hoe en met welke maatregelen projecten duurzaam en klimaatbestendig gerealiseerd kunnen worden.
Een aantal modelinstrumenten voor het berekenen van de effecten van extreme neerslag geeft betrouwbare uitkomsten. Maar niet elk instrument/rekenmodel is bruikbaar voor alle vraagstukken die rond inundatie spelen. Dit blijkt uit de benchmark van deze instrumenten die STOWA samen met de ontwikkelende bedrijven en instellingen heeft uitgevoerd. De benchmark heeft inmiddels al geleid tot een verbetering van enkele onderzochte instrumenten.
Het is niet makkelijk om een stad klimaatbestendig in te richten. Gelukkig is er veel kennis en informatie beschikbaar, en nemen steeds meer steden maatregelen tegen hitte, droogte en wateroverlast. De Kenniskrant voor een Klimaatbestendige Stad informeert, stimuleert en inspireert iedereen die betrokken is bij de inrichting van de Nederlandse steden. Deze tweede editie ‘Droge Kost’ gaat over droogte.
Deze tweede editie van de straaDkrant gaat in op de vraag hoe je dat doet, een straaD inrichten. Hoe begin je eraan? Er is geen kant-en-klaar plan voor, want de straaD is maatwerk. Deze editie laat zien dat het op verschillende manieren kan en dat het vooral belangrijk is om samen te werken.
De Benelux-landen gaan een grensoverschrijdende en gezamenlijke risicoanalyse opzetten in het kader van klimaatadaptatie. Dit staat in het zojuist verschenen rapport 'Klimaatadaptatie in de Benelux - Integreren in grensoverschrijdende samenwerking’. Een dergelijke analyse moet rekening houden met de grensoverschrijdende keten- en cascade-effecten van klimaatverandering en extreme weersomstandigheden.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 36
- ...
- 48
- volgende pagina