Basiscommunicatie wateroverlast, overstroming, hitte en droogte

Wil je een actie organiseren om inwoners bewust te maken van mogelijke gevolgen van klimaatverandering? Of wil je ze stimuleren om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie, bijvoorbeeld door hun tuin te vergroenen? Dan kan deze toolkit je helpen om van je actie een succes te maken.

De toolkit is in de eerste plaats bedoeld voor gemeenten, maar kan ook handig zijn voor bijvoorbeeld waterschappen, provincies en veiligheidsregio’s. Hieronder zie je waar de toolkit uit bestaat en kun je doorklikken naar de verschillende onderdelen.

Deze toolkit (versie 2) is in ontwikkeling en wordt regelmatig geüpdatet. Zo zorgen we ervoor dat de teksten en linkjes steeds actueel blijven. Stichting CAS heeft de toolkit samengesteld in samenwerking met Ons Water, Waterklaar en Overstroomik.nl. Heb je suggesties voor aanvullingen of verbeteringen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Gedrag beïnvloeden

Communicatie op website

Socials en visualisaties

Overzicht van campagnes

Overzicht van tools

Inspiratie uit de praktijk

Buurtacties met inwoners

Community Communicatie van Samen Klimaatbestendig

Ben je communicatiemedewerker of -adviseur van een gemeente en wil je samen met andere communicatieprofessionals kennis uitwisselen en content delen op het gebied van communicatie over klimaatadaptatie? Dan kun je je aansluiten bij de Community Communicatie van Samen Klimaatbestendig. Stuur daarvoor een mailtje naar Nadia van den Berg: nadia@samenklimaatbestendig.nl.

Hulp NME-centrum

Kom je er met deze toolkit niet helemaal uit of wil je liever persoonlijke hulp? Dan kun je ook hulp krijgen van een NME-centrum, een lokale organisatie voor natuur- en duurzaamheidseducatie. De medewerkers daar weten hoe je inwoners kunt betrekken bij onderwerpen zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en waterbeheer.

Deze toolkit is ontwikkeld in samenwerking met Ons Water en Overstroomik.nl.